Sivut

lauantai 30. huhtikuuta 2011

Hyvää vappua!


Näin vapun kunniaksi innostuin aamusella leipomaan. Tarkoitus oli vain pikkasen munkkeja pyöräyttää, mutta alkulämmittelyksi leivoin leipää ja sit vasta noita munkkeja. Ja ihan sitten reilusti tuli tehtyä. Tuo kuvassa näkyvä harmaa kulho, jossa munkit ovat, on 10 litran leivontakulho ja se oli alkujaan kukkuroillaan noita munkkeja.

Munkkitaikinan tein tällä ohjeella. Ohjeesta poiketen laitoin mukaan vielä reilun ripauksen kardemummaa. Paras paistoastia munkeille on mehumaijan alaosa. Se on mukavan matala, jotta munkkeihin pääsee mukavasti käsiksi ja samalla kuitenkin sopivan laakea, jotta useampi munkki mahtuu samanaikaisesti paistumaan. Ja arvatkaas huviksenne oliko huushollissa hiukkasen lämmintä tuon leivonta- ja paisto-operaation jälkeen, kun koko homma tapahtui puuhellalla/-uunilla? Sähköhella meillä on päässyt käyttöön tämän vuoden puolella vain kerran.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentti päivässä pitää mielen virkeänä!