Sivut

maanantai 11. huhtikuuta 2011

Haluaisitko talon järven rannalta?


Itse aikoinani muutin armaan mieheni luokse jokirantaan, mutta kummasti mieheni kanssa pääsemme 'nauttimaan' talosta järven rannalla aina näin tulva-aikaan. Tällä kertaa joki malttoi olla kovin maltillinen tulvinnassaan, kun tämän hetkinen ennuste on, että tulvahuippu olisi parin päivän sisällä ja lukema 82,03 - 82,09 m. Ja likimain noissa lukemissa jo ollaan tällä hetkellä. Vuoden 2004 kesätulvan aikaan vedenkorkeus oli 82,84 m (2.8.2004) ja silloin ei autolla päässyt ulkomaailmaan ollenkaan, kun tie oli veden vallassa. Tuollaisessa tulvatilanteessa auto on ennakkoon ajettava joen toiselle puolelle naapuriin ja veneellä kuljettava joen yli.

Oheisessa kuvakollaasissa muutama kuvapari pihastamme tiirailtuna. Piirtelin noihin oikeanpuoleisiin kuviin punaiset viivat jokiuomaan asian havainnollistamiseksi. (Klikkaa kuvaa, niin pääset tutkimaan tilannetta tarkemmin.)

Ylimmäinen kuvan otin terassilta käsin ja oikeassa reunassa kasvihuoneen kyljessä oleva rakennus on pihan vastakkaisella reunalla oleva navettamme ja joen pihan puoleisella alueelle levinnyt vesi makoilee heinäpeltomme päällä. Olisitko kiinnostunut uimataitoisesta heinänsiemenestä? Tuosta sitä löytyisi.

Kaksi jälkimmäistä kuvaa kävin ottamassa navetan oikeanpuoleisesta päädystä ja alimmaisessa kuvassa näkyvä koivu kasvaa reilun kymmenen metrin päässä navetan takanurkalla olevan huussin ovelta. Siinä hieman etäisyysperspektiiviä, kuinka lähellä vesi tällä hetkellä makoilee.

Pitäisköhän muutama mökkitontti järven rannalta myydä tuosta pellolta? Saattas kyllä tulla sanomista siinä vaiheessa, kun joki palautuu uomaansa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentti päivässä pitää mielen virkeänä!