Sivut

torstai 5. toukokuuta 2011

Älä tuu lähemmä...


Meillä oli taas kissojen madotuksen vuoro. Helppo juttu kuin heinän teko kesähelteillä... tai niin sitä tyhmempi luulis! Aloitin siis urakan eilisiltana ja koska Siiri ja Melu saattavat olla pyyntiretkillään parikin päivää, niin tällä kertaa lääkkeenä oli Drontal, josta riittää kerta-annos.

Ensimmäisenä nappasin käsittelyyn Pörrin, kun se sattui olemaan sopivasti hollilla. Ja homma sujuikin oikein mallikkaasti: kissa syliin, suu auki,  pari tabletin puolikasta yksitellen kurkkuun ja valmis. Toisena pääsi käsittelyyn Fiinu, jonka houkuttelin sohvalle rapsutettavaksi ja naps! kissan istuessa sohvalla mies piteli kiinni ja mä tuuppasin lääkeannoksen kurkkuun. Vähäb meinas olla kynttä ilmassa, mut ilman vaurioita selvittiin tuostakin katista.

Kolmas ja neljäs katti olivatkin helppoja nakkeja. Ensin kiipeilytelineen rengaspesässä nukkuva Melu. Hiukkasen kollia herättelin ja tuuppasin lääkkeen kitusiin. Valmista tuli. Sitten keittiöön Siirin lääkintään. Siiri on äärimmäisen lauhkea lääkittävä ja otin vain katin selälleen!!! työtasolle kroppaani vasten ja tiputin lääkkeen kurkkuun ja kissa nielas sen ennen kuin kunnolla edes tajus, mitä tapahtu. No, tässä vaiheessa olin tyytyväinen, et enää Tiinu jäljellä, vaan... Huomasin, että lattialla oli lääkepalanen ja totesin, et kollipahalainen huijas mua ja leipo tabletin hyväks toviks poskeensa. Ei kun tabu lattialta talteen ja hellävarainen neuvottelu kollin kanssa ja nielihän tuo vihdoinkin lääkkeensä.

Tiinu sitten tehokkaasti vältteli mua illan ja sain lääkkeen annettua vasta tänä aamuna. Tiinua ei siis missään nimessä voi ottaa väkisin kiinni mistään, vaan pitää odottaa niin kauan, että katti makoilee makkarissa olevan kiipeilytelineen rengaspesässä. Siinä saa silittää ja onnistuu myös lääkkeen anto. No, tällaiset hoitotoimenpiteet ovat Tiinun mielestä aivan mahdottomia loukkauksia hänen kissauttaan kohtaan ja nyt olenkin sitten ollut päivän mittaan maailman - tai ainakin tämän talouden - ilkein ihminen, jota on voinut vain matkan päästä kattoa kiukkuisesti alta kulmain. Oheisessa kuvassa näyte Tiinun mulkoilevasta katseesta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentti päivässä pitää mielen virkeänä!