Sivut

tiistai 23. elokuuta 2011

Muotipiirustuksen viidakossa


Phuuuh! Olipahan iltapäivä tänään koulussa. Piirustusta, piirustusta, piirustusta...

Jokaisen itseään kunnioittavan artesaaniplantun pitää opetella piirtämään naisfiguuri joutuisasti, jotta voi esittää tarvittaessa asiakkaalle ihan lennosta suunnitelmia ja hahmotelmia valmistettavasta asusta. Eihän se nyt käy, että valmiin pohjafiguurikopion päälle piirtelee - ei ainakaan mun mielenlaadullani.

Tänään sitten opeteltiin tuota jaloa piirtämisen taitoa. Opettajamme oli haarukoinut muutaman sopivan haastavan piirroksen meille malliksi ja niitä sitten kopioitiin ihan täpönä. Kyllä se aluksi tuntui aika epätoivoiselta, kun viimeeksi olen piirtänyt tosissani 1980-luvulla. Mut kyllä tuo kynä sit jonkin verran rupes tottelemaan mallista kopioiden, mut että pitäis samaan tulokseen ja vielä parempaankin pystyä nopeasti ja päästä vetäisten ilman mitään mallia, niin kyllä vaatii tunnin jos toisenkin harjoitusta. Meillä tulee siis lähiaikoina olemaan kaikki tyhjät paperinkulmat täynnänsä alastomia naisia. Noh, mies ainakin tykkää.

Ilman korjauksia en noista piirroksista selvinnyt, vaan opettaja antoi hyviä ja tarkkoja neuvoja, miten parantaa kuvatuksia ja tässä sitten tulos korjausten jälkeen. Kuudes piirros jäi kesken, kun tuli aika lähteä kotiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentti päivässä pitää mielen virkeänä!