Sivut

lauantai 20. elokuuta 2011

Artesaaniopintojen ihmeellinen maailma on alkanut


Sopiihan se, että näin reilun viikon myöhässä laitan kuvan ekasta kouluaamusta?

Kuten aiemminkin jossain vaiheessa olen taitanut horista, niin päätin reippaana tyttönä vaihtaa alaa it-maailman oravanpyörästä konkreettiseen käsillä tekemisen autuuteen eli vaatetusalalle. Vuoteen 2013 tästä toukasta pitäis kuoriutua artesaani, joka osaa suunnitella ja värkätä yksilöllisiä, asiakkaan mittojen mukaisia vaatteita naisille.

Ensimmäiset päivät koulussa ovat olleet varsin rauhallisia vielä, kun ollaan käyty läpi perusjuttuja opiskeluun liittyen. Ihan ymmärrettävää, kun nuorimmat kurssikaverit ovat suoraan peruskoulun penkiltä. Tosi ihanaa on ollut, että näitten teoreettisten oppituntien aikana on puisilla puikoilla saanut ihan rauhassa kutoa. Mies on siis saanut ekan kouluviikon aikana uudet sukat!

Ekan syksyn haastavin osuus tulee olemaan ihmisen piirtäminen. Kyllähän mä jollain lailla piirtää osaan, mut tuo ihmisen raapustaminen on aina ollu tuskaa ja ei oo pahemmin huvittanu opetellakaan, kun ei oo ollu pakko. Nyt se pakko sit on edessä ja kauhistuttaa jo etukäteen. Muutaman muotipiirustukseen liittyvän kirjan tilasin kirjahyllyn täytteeksi, ei kun siis käyttöön...

Huomatkaa erityisesti tuo sininen koululaukku. Aito keinonahkasalkku vuodelta 1976, jolloin aloitin peruskoulun oppimäärän suorittamisen. Aivan vahingossa tuo laukku löytyi käyttökelpoisena vanhempieni ullakkovarastosta, niin pakkohan se oli ottaa koululaukuksi nytkin, kun edessä oli taas ekaluokkalaisena olo.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentti päivässä pitää mielen virkeänä!