Sivut

sunnuntai 29. heinäkuuta 2012

Lähiruokaa omasta puutarhasta

Mikä ihana vuodenaika nyt onkaan meneillään, kun aamupalaksi voi käydä napsimassa oman puutarhan tuotteita suoraan puskista.

Ensin satoaan tarjosivat poikkeuksellisen runsaana metsämansikat, sitten Polka-puutarhamansikat. Nyt ovat vuorossa lähimmillään ihan pihassa ja puuliiterin takana kasvavat mustikat ja viinimarjatkin - punaiset, mustat ja valkoiset - antavat jo herkkupaloja. Karviaiset ovat hieman vielä raakoja, mutta ei mene niidenkään kanssa montaa päivää, niin kypsiä jo löytyy ensimmäisiin herkuttelutuokioihin.

Omenoiden kanssa tänä vuonna onkin vähän niin ja näin, kun kappalemäärän saa laskea melkein yhden käden sormin. Osuutta lienee silläkin, että kolme vanhoista - lahoista - puista pääsi omenapuiden taivaaseen jokin aika sitten ja vanhuksista ainoa elinkelpoinen ei kovin runsasta satoa tänä vuonna tee. Muutama vuosi sitten istutetut neljä uutta omenapuuta jo yrittävät kasvattaa satoa, mutta kovin niukasti eli vain kaksi omenaa tulee uusista puista.

Viinimarjasadosta näyttää muodostuvan sen verran runsas, että tiedossa on useampi tunti mehustamista. Mansikoitakin on tullut niin runsaasti, että niistä osan raaskii laittaa myös mehustumaan. Tuttavalta lienee tiedossa taas aroniaa oman pihan marjojen jatkoksi, joten melkoista sekametelimehua saa tänäkin vuonna keitellä. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentti päivässä pitää mielen virkeänä!