Sivut

perjantai 4. toukokuuta 2012

Sanahelinää kevätflunssan keskeltä


Phyi!

Mulla tais olla liian kiva Prahan reissu, kun hetimiten koto-Suomeen palattuani sain hirmuisen kevätflunssan. Pari päivää ehdin omassa koulussani oleilemaan eli epätoivon vimmalla selvittämään, mitä kaikkea on poissaolokuukauteni aikana tapahtunut ja mitä pitäisi kevätlukukaudesta jäljellä olevana aikana vielä tehdä. Hommaa tulee todellakin tulevien viikkojen aikana olemaan niin koulussa kuin kotonakin, mutta eiköhän siitäkin taas selvitä, kunhan tämä flunssan pirulainen on selätetty.

No niin, se siitä viu-viu-vali-vali -osastosta ja sitten iloisempiin aiheisiin...

Kevät etenee mukavasti myös kotioloissa, vaikka mies varoittelikin ennen paluutani, että vuodenaikatilanne tulee kotona olemaan sama kuin Prahassa oli kuukausi sitten. Noh, ei se mitään. Saan elää toisen kevään tänä vuonna. Tuolloin kuukausi sitten Prahassa kirsikkapuut kukkivat täydellä teholla ja huhtikuun lopulla syreenit ja omenapuut aloittelivat kukintaansa. Kotisyreenipensas näyttää vasta tekevän lehtisilmuja. Omenapuutkin vielä tovin antavat odottaa itseään.

Paljon jäi reissusta mukavia muistoja mieleen ja näin viikko paluun jälkeen jotain jo on selkeytynytkin päässä. Viimeisenä reissupäivänä sikäläisen tuttavani isä esitti kysymyksen, että mikä on reissussa/kaupungissa/maassa ollut mukavinta. Tuolloin en kyennyt vastaamaan kuin sen, että kaikki on niin sekaisin päässä vielä, ettei pysty selkeästi yhtä tai kahta asiaa nimeämään. Nyt jotain jo kykenen sanomaan eli parasta olivat satunnaisessa järjestyksessä

  • ystävälliset ihmiset
  • kaunis vanha kaupunki (Praha)
  • koululla vallinnut opiskelua tukeva ilmapiiri ja ihanan pienet oppilasryhmät
  • paikalliset tuttavat, joiden ystävällisellä avustuksella pääsin näkemään myös tavallista tsekkiläistä arkea

Näissä mietteissä katselen tuota hyllyllä makoilevaa jättikokoista keltaista Hippo-säästöpossua ja mietin, kuinka äkkiä saisi kasaan matkakassan seuraavaa Tsekin matkaa varten.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentti päivässä pitää mielen virkeänä!