Sivut

keskiviikko 19. lokakuuta 2011

Väripata porisee, porisee, porisee...


Olin viikonloppuna käsityön taiteen perusopintoihin liittyvällä lähiopetusjaksolla. Tällä kertaa väkersimme värjäysten parissa. Väripadoissa pulppusivat sekä kankaat, että langat. Itse tein erilaisia sidonta- ja ompelukokeiluja pienille puuvillakankaan palasille ja värjäsin sitten nuo eri tavoilla mytätyt palaset punaisella värillä. Nämä kokeilut ovat vielä jälkipyykin jäljiltä pyykkitelineellä kuivumassa.

Semitone-reaktioväreillä värjäämäni langat sitä vastoin sain jo vyyhdeiltä kerille asti ja tässäpä tulos:


Vihreä lanka on vuosia kaapissa marinoitunutta Novitan Jussi-lankaa ja alkuperäinen väri näkyy noista harmahtavista kohdista. Kiersin vyyhteihin muutamiin kohtiin reilun viiden sentin matkalle matonkudetta estämään värin imeytymisen lankaan ja lopputuloksena oli lankaa, johon kudottaessa muodostuu muutaman silmukan levyisiä täppiäisiä. Tästä ajattelin kutoa sormikkaat/lapaset, sukat/säärystimet ja jonkinlaisen lämmittimen päänupille.

Oranssi lanka on alkujaan luonnonvalkoista Vuorelman Vippelä-lankaa. Tämä lanka puolestaan sai yllensä liukuvärjäyksen. Tästä olisi tarkoitus kutoa hervottoman kokoinen puolipyöreä pitsihuivi. Lankaa on 200 g (800 m), joten kyllä siitä jo jonkinlaisen puoljoukkueteltan saa aikaiseksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentti päivässä pitää mielen virkeänä!